duminică, 7 februarie 2010

Trăim în România, normal.

Nene. cum e posibil ca, într-o ţară cum e România - avem dreptul şi mândria să ne numim europeni civilizaţi, membri ai U.E. - o ţară aşa insignifiantă pe hartă, dar cu anumiţi oameni minunaţi, cu tradiţii şi locuri interesante, să existe ţiganii aceia care te bat, te omoară, îţi fură mâncarea? Nu sunt rasistă, doamne fereşte, orice rasă are defectele ei şi uscăturile ei, dar noi - noi, românii - de ce stăm cu mâinile în sân când vedem bătrâni agresaţi pe stradă de o gloată de ţigani?

Se întâmpla ieri. Veneam cu mama de la biserică, fuseserăm să împărţim pentru Sâmbăta Morţilor. În faţa noastră, la vreo 50 de metri - o bătrână care abia mergea ţipa disperată la nişte rromni - că de, au curajul să ne impună să îi strigăm aşa.
Pe moment nu ştiam ce se întâmplă. Dar, deodată, m-am trezit la realitate. Gloata îi furase o sacoşă în care, probabil, se afla împărţeală - ce mai primise şi ea de la oameni. Nesimţiţii i-au luat sacoşa fără nicio durere în cur, şi au pus-o şmecheri în portbagajul unei maşini scumpe. În portbagaj - ce să vezi? Sacoşe pline cu mâncare. 5 sacoşe foarte mari, pline cu mâncare.

Şi acum vin eu, un pui de om, şi te întreb pe tine - cum se poate ca într-o ţară democrată, fost comunistă, să existe astfel de oameni? De ce în 2010, când ţiganii au ditamai castelele la marginea Bucureştiului, totuşi aceştia fură? De ce? Lămuriţi-mă şi pe mine.

3 comentarii:

Bambi spunea...

nici eu nu sunt rasista, chiar nu sunt. Exista rromi civilizati, dar majoritatea inca au in sange instinctu ala, de a fura. Asta-i Romania, nu avem ce face, noi niste copii, decat sa ne plangem, si poate, doar POATE atunci cand vom avea nepoti, se vor mai schimba nitel lucrurile.

Anonim spunea...

Astfel de cazuri se intampla zilnic, si oricum, ce putem face noi?

Ar trebui sa te obisnuiesti cu ideea ca in Romania e asa de secole. N-are rost sa te impotrivesti, sa raportezi, sa vrei sa schimbi ceva, ca o faci in zadar. Crede-ma, n-ai nicio putere, asa cum nu are niciunul dintre noi.

Onmusique.info spunea...

Îţi place să scrii articole şi eşti pasionat de muzică?
Eşti la curent de fiecare dată când artiştii tăi preferaţi lansează ceva nou?
Îţi place muzica în general sau asculţi doar un anumit gen?
Îţi place să te uiţi la filme şi să le povesteşti celorlalţi filmele care ţi-au plăcut cel mai mult?
Doreşti să promovezi artişti prin interviuri, biografii, ştiri?
Îţi place să te distrezi la concerte, să faci poze, iar a doua zi să povesteşti atmosfera?
Alătură-te echipei ONmusique.info – un site cu şi despre muzică!
Contact: onmusique@yahoo.com
Onmusique.info – Pentru că muzica aparţine tuturor!

Trimiteți un comentariu